The project Dörren is inaktive at the moment. For more information please see Luckan Integration.

 

Möten som gjorda för dig

Vi matchar lokala och utlandsfödda professionella inom samma bransch
Nu möjligt inom Nyland

Hur går det till?

dorren_number1

Registrera dig och matchas

Vi matchar dig med en person inom samma bransch.

dorren_number2

Träffas i en timme över en kopp kaffe

Vi föreslår en tidpunkt, men ni bestämmer när och var ni träffas. Ta gärna stöd av vår samtalsguide .

dorren_number3

Dela och få kontakter

Efter mötet kan Dörröppnaren, om möjligt, föreslå nya kontakter till Deltagaren. Använd våra meddelandemallar som stöd.

Dörren är för dig:

DÖRRÖPPNARE

Jag är redan etablerad på den finska arbetsmarknaden. Jag vill vidga mina nätverk och perspektiv samtidigt som jag hjälper utlandsfödda professionella genom att dela med mig av kunskap och kontakter inom min bransch.

DELTAGARE

Jag är utlandsfödd och vill träffa människor från min yrkesbransch för att få veta mera om förhållandena och möjligheterna inom min bransch i Finland. På så sätt ökar jag mina chanser att få ett jobb som motsvarar min kunskap och kompetens.

ORGANISATIONER

Vi vill utforska nyttan av mångfald i vår organisation och de nya möjligheter, färdigheter, arbetstagare eller medlemmar som följer med processen. Berätta gärna mera om hur Dörren kan stödja vår organisation! För mera information klicka här.

Aktuellt

Faces of Dörren: Camille Buskowa & Maria Dorovskikh

14.06.2021

Dörren firar den gångna projektperioden genom att dela några av era upplevelser! Den här berättelsen handlar om Camilles och Marias möte som ledde till ömsesidig nytta - berättat i deras egna ord.

Vårhälsning från Dörren teamet

02.06.2021

Dörren teamet vill hjärtligt tacka alla som visat intresse eller deltagit i Dörren. Registreringen till Dörren nätverksmöten har pausats från och med den 1.6.2021 men Luckan Integration arbetar aktivt för Dörrens framtid. Vi hoppas snart kunna publicera mera information om Dörrens fortsättning.

Faces of Dörren: Sandra Fernández – Columbia Road

17.05.2021

Sandra Fernández är en av de Dörröppnare som hittat Dörren genom sin arbetsgivare. Hon arbetar som designer vid Columbia Road och registrerade sig i Dörren när nätverkskonceptet blev en del av företagets “Good impact” program.

Faces of Dörren: Liselott Sundbäck & Sofia Achame

21.04.2021

För Sofia Achame och Liselott Sundbäck var Dörren mötet början på en ny vänskap. Likheten i deras bakgrund och deras gemensamma intresseområden har fört dem nära varandra och de har kunnat mentorera varandra på olika sätt.

Nätverkande med Helsingfors universitet

13.04.2021

Dörrens vår är fullspäckad med nätverksträffar! I vårt senaste evenemang var det Helsingfors universitets personal som agerade Dörröppnare.

Spouse Program och Dörren fortsatte sitt samarbete i en andra nätverksträff

31.03.2021

Den 25.3 ordnade Dörren en andra lyckad nätverksträff tillsammans med Helsingfors stads Spouse Program. Evenemanget samlade 24 lokala och utlandsfödda personer inom ett flertal olika branscher.

Faces of Dörren: Saana Kallioinen

18.03.2021

Saana Kallioinen registrerade sig som Dörröppnare eftersom att hon alltid tyckt om att lära känna nya personer men också för att hon ville hjälpa andra på ett sätt som hon själv skulle ha behövt när hon flyttade till Finland för tolv år sedan. Saana har idag ett bra fotfäste på arbetsmarknaden i Finland och vill dela med sig av lokala perspektiv och tips till andra inom hennes bransch.

Dörrens och Kulturens fadderbarns nätverksträff skapade diskussion och nya kontakter

12.03.2021

Den 5.3 ordnade Dörren och Kulturens fadderbarn en nätverksträff som skapade nya kontakter mellan kulturinstitutioner i Helsingfors och utlandsfödda kulturaktörer i huvudstadsregionen.

Faces of Dörren: Jaana Simula

14.01.2021

"Att delta i Dörren tar enbart ett par timmar av ditt liv och du vet aldrig vad det kan leda till. Var nyfiken och ta chansen," säger Jaana Simula som deltagit som Dörröppnare i två helt olika Dörren möten.

Dörren är nu medlem i FIBS

07.01.2021

Dörren by Luckan är glad att meddela att vi anslutits som medlem i Nordens största nätverk för samhällsansvar. I nätverket ingår mer än 300 företag och organisationer som satsar stort på olika ansvarsrelaterade teman. Dörren ansluter sig till FIBS med mångfaldsledarskap som speciellt intresseområde. Konceptet för professionellt nätverkande är ett konkret verktyg som kan användas av alla typer av organisationer som är intresserade av att avancera sin mångfald.

Kommande evenemang

Det finns inga kommande evenemang.

/10
(SITRA 2016)

7 av 10 personer hittar jobb via kontakter.

Det kan ta tid att bygga upp professionella nätverk när man flyttar till ett annat land.

Dörren gör det lättare för utlandsfödda personer att bredda sitt professionella nätverk i Finland, men hjälper också lokala att komma i kontakt med utlandsföddas kunskap och kompetens.

Genom Dörren kan organisationer komma i kontakt med en mångsidig talangpool av utlandsfödda i Finland, vilket kan vara värdefullt såväl lokalt som inom internationellt samarbete och i affärsverksamhet.

Frågor och svar

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna gällande Dörren. T.ex frågor och svar om Dörröppnare och Deltagare, mötet, förväntningar mm.

Kontakta oss

Gerd Norrgård

Programkoordinator

gerd.norrgard(a)luckan.fi

+358 45 211 7922

 

Har du frågor om Dörren processen eller behöver du vår hjälp?

Kontakta oss på dorren(a)luckan.fi