Materialbank

Samtalsguide

Samtalsguiden stöder dig under mötet. Du kan ladda ner och skriva ut den genom att klicka på länken nedan.

Meddelandemallar

Dörröppnare, då du haft ditt möte med Deltagaren, hoppas vi att du kan dela med dig av två av dina kontakter till Deltagaren!

För att hjälpa dig har vi förberett två meddelandemallar som du kan använda för att: 

  1. Kontakta personer i ditt nätverk ( via e-post, Facebook, LinkedIn osv.)
  2. Sammanföra dina kontakter med Deltagaren

Du kan byta sidans språk om du vill ha mallarna på engelska eller finska.

Ett meddelande du kan dela med dina kontakter

Föreslagen rubrik: Vill du delta i Dörren som Dörröppnare?

Jag har blivit delaktig i ett initiativ som heter Dörren www.dorren.fi. Det handlar om att skapa möten mellan lokala och inflyttade professionella inom samma bransch i Finland. 

Genom Dörren, i min roll som Dörröppnare, har jag matchats med en person inom ___ branschen. Vi träffades i en timme för att prata om hur branschen fungerar i Finland, men också om arbetskulturen och andra råd som jag kunde dela med mig av åt personen. Min uppgift är också att försöka ge stafettpinnen vidare till två av mina kontakter, som kan fördjupa personen förståelse för branschen och bredda hens nätverk. Jag kontaktar nu dig, eftersom jag tror att det vore bra för personen att träffa dig.

Om du tycker att det låter bra, så är tanken att ni två träffas i en timme t.ex. över en kopp kaffe. Mötet handlar inte om att erbjuda ett jobb eller att ha färdiga svar på eventuella frågor. Målsättningen är helt enkelt att hjälpa personen att förstå arbetsmarknaden i Finland och speciellt inom branschen samt utvidga hens nätverk som förr eller senare kan leda till passliga arbetsmöjligheter. Förhoppningsvis kan du sen i din tur sammanföra personen med två av dina kontakter, så som jag gör nu!

Du kan ladda ned en samtalsguide här, som stöd för mötet. Du hittar all information om Dörren här.

Meddela mig ifall du ställer upp och om jag kan sammanföra er båda via ett meddelande. Sedan kan ni kommunicera sinsemellan och komma överens om en passlig tid för att mötas.

Ett meddelande för att sammanföra din kontakt med Deltagaren