Faces of Dörren: Camille Buskowa & Maria Dorovskikh

Dörren firar den gångna projektperioden genom att dela några av era upplevelser! Den här berättelsen handlar om Camilles och Marias möte som ledde till ömsesidig nytta - berättat i deras egna ord. 

Camille Buskowa:

Tack vare Dörren träffade jag Maria i september 2020. Vi tog en kaffe tillsammans och diskuterade en variation av HR relaterade ämnen eftersom att vi båda jobbar inom samma bransch. Vi beslöt sedan tillsammans att hålla kontakten efter mötet. Några månader senare marknadsförde hon på LinkedIn om en arbetsplats som intresserade mig. Jag kontaktade henne, sökte jobbet och gick genom rekryteringsprocessen - och till slut fick jag jobbet! Hela processen innebar hårt arbete men jag kan säga att Dörren var till stor hjälp!

Dörrens mål är att vara en “Dörröppnare”: I mitt fall valde jag att registrera mig några månader efter att jag kommit tillbaka till Finland år 2019. Som ny på Finlands arbetsmarknad var mitt mål att träffa en person från min bransch och börja bygga på mitt nätverk.

Jag rekommenderar definitivt det här!

Maria Dorovskikh:

Under 2020 hade jag glädjen att träffa över 10 internationella sakkunniga personer och dela olika insikter om Finlands arbetsmarknad. Camille träffade jag genom Dörren och med henne kunde vi till och med ses fysiskt i början av hösten.

Hon är ett internationellt HR proffs med en bakgrund inom kärnindustrin - precis som mig! Hon var nyfiken på karriäralternativ efter att hennes tillfälliga kontrakt skulle upphöra i mars. Samtidigt var jag redan lite orolig över att behöva börja min moderskapsledighet under våren och då lämna över mera uppgifter till vårt alltid hårt jobbande HR team.

Några månader senare blev Camille en av många bra kandidater för rollen som HRD specialist, tog sig genom intervjuer och bedömningar och blev slutligen varmt välkommen i teamet.

Nu kan jag i lugn och ro ägna mig åt min växande familj eftersom att jag vet att rätt person stöder Fennovoima!