Faces of Dörren: Stefana

Jag heter Stefana och jag flyttade från Serbien till Finland med min man förra året. När jag först kom hit var det lite hektiskt för mig att börja söka arbete eftersom att jag inte kände till den finländska arbetsmarknaden överhuvudtaget. Jag kunde inte språket och jag hade inga kontakter inom min bransch. Något som gjorde det hela lite mera komplicerat var att jag nyligen bytt bransch från arkitektur till programvarutestning och jag var i desperat behov av någon som kunde ge mig inblick i hur allting fungerar här.

Det var då Dörren kom in och matchade mig med en lokal ”Dörröppnare” från min bransch. Vi träffades över en kopp kaffe och diskuterade varierande ämnen, bland annat hur min karriärstege kunde se ut och vad mina mål är. Jag fick värdefull inblick i vilka verktyg och kunskaper jag borde fokusera på och vilka krav som finns på arbetsmarknaden just nu.

Jag rekommenderar varmt alla som är i en liknande situation som mig att registrera sig till det här underbara programmet och lära sig mera om den finländska arbetsmarknaden och de bästa sätten att söka jobb.