Faces of Dörren: Stefana

Nimeni on Stefana ja minä muutin miehen kanssa Serbiasta Suomeen viime vuonna. Alussa minusta oli aika hektistä aloittaa työnhaku täällä koska en tuntenut Suomen työmarkkinaa ollenkaan, en osannut kieltä eikä minulla ollut lainkaan kontakteja minun työalaltani. Se mikä teki kaikesta vielä vähän hankalampaa oli että olin äskettäin vaihtanut alaa arkkitehti alasta ohjelmistotestauksen pariin ja tarvitsin epätoivoisesti tavata jonkun joka voisi antaa minulle näkemystä siihen miten kaikki toimii täällä.

Tässä vaiheessa Dörren astui sisään ja yhdisti minut alani paikallisen ”Ovenavaajan” kanssa. Tapasimme kahvin ääressä ja keskustelimme eri aiheista mukaan lukien siitä miltä minun urapolku voisi näyttää ja mitkä minun tavoitteet ovat. Sain arvokasta näkemystä siitä mitkä ovat ne työkalut ja taidot joihin minun kannattaisi panostaa sekä mitkä ovat tämänhetkiset vaatimukset työmarkkinoilla.

Suosittelen lämpimästi kaikkia jotka ovat samassa tilanteessa rekisteröitymään tähän mahtavaan ohjelmaan ja saamaan lisää tietoa Suomen työmarkkinoista ja parhaista tavoista löytää työ.