Tarinamme

Luckan Integration on tukenut uusia tulokkaita työn, opiskelujen ja vapaa-ajan aktiviteettien löytämisessä Suomessa yli 10 vuoden ajan. Puutteelliset tiedot omasta alasta maassamme sekä verkostojen puute ovat keskeisiä haasteita, joita asiakkaamme kohtaavat.  

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran mukaan seitsemän kymmenestä työpaikasta Suomessa löytyy henkilökohtaisten verkostojen kautta. Verkostojen kautta työnhakijat löytävät tietoa työpaikoista ja alansa vaatimuksista. Uusien verkostojen kehittäminen uudessa maassa on siksi tärkeää kaikille, jotka ovat kiinnostuneita löytämään taitojaan ja pätevyyttään vastaava työ.  

Verkostot ovat erittäin tärkeitä myös työnantajille, jotka yrittävät toisinaan epätoivoisesti löytää tarvittavat kyvykkäät ja osaavat henkilöt pysyäkseen kilpailukykyisinä ja merkityksellisinä nykymaailmassa. Ulkomailla syntyneillä henkilöillä ja paikallisilla työnantajilla voi joskus olla vaikeuksia löytää toisensa. Laajemmat verkostot ovat kaikkien osapuolten etu.

Marraskuussa 2017 Luckan kutsuttiin Pohjoismaisen hyvinvointikeskuksen tilaisuuteen Ruotsiin esittämään FIKA-mentorointiohjelmansa, esimerkkinä menestyvästä kotouttamisaloitteesta. Samassa seminaarissa esiteltiin Yrkesdörren-konsepti - ruotsalainen aloite, jonka on kehittänyt Axfoundation, Antonia Ax:sonJohnsonin kestävän kehityksen säätiö. Yrkesdörren concept - a Swedish initiative developed by Axfoundation, Antonia Ax: son Johnson's Foundation for Sustainable Development, was presented. 

Yrkesdörren järjestää tapaamisia vakiintuneiden ruotsalaisten ja maan uusien tulokkaiden välillä - samalla alalla. Tavoitteena on laajentaa verkostoja ja nopeuttaa ulkomailla syntyneiden henkilöiden sijoittautumista työelämään. Yrkesdörren teki meihin heti suuren vaikutuksen. Tätä tarvitaan myös Suomessa!

Ajatuksesta tekoihin! Otimme yhteyttä Axfoundationiin ja keskustelimme mahdollisuudesta soveltaa konseptia Suomessa. Maaliskuussa 2018 haimme rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta. Dörren-projektille myönnettiin rahoitus kesällä 2018 ja syksyllä 2018 aloitimme työn Yrkesdörrenin sopeuttamisesta Dörreniksi Suomeen. Teemme tiivistä yhteistyötä ruotsalaisen Yrkesdörrenin kanssa.

Ota yhteyttä

Gerd Norrgård

Ohjelmakoordinaattori

gerd.norrgard(a)luckan.fi

+358 45 211 7922

 

Onko sinulla kysymyksiä Dörren-prosessista tai tarvitsetko meidän apua?

Ota yhteyttä meihin osoitteessa dorren(a)luckan.fi

Avataan ovet yhdessä!