Faces of Dörren: Sandra Fernández – Columbia Road

Sandra Fernández on yksi Ovenavaajistamme joka on löytänyt Dörren työnantajansa kautta. Hän on suunnittelija Columbia Road nimisessä yrityksessä ja rekisteröityi Dörreniin kun siitä tuli osa yrityksen “Good impact” ohjelmaa. Hänen mielestä on motivoivaa kun työnantaja haluaa luoda lisäarvoa yhteiskunnalle.

Kun Dörren otti yhteyttä Columbia Roadiin vuoden 2021 alussa olimme kiinnostuneita kuulemaan yrityksen Good impact ohjelmasta. Tämän ohjelman kautta työnantajilla on mahdollisuus osallistua voittoa tavoittelemattomiin aloitteisiin jotka ovat heille tärkeitä. Kyseessä voi olla mikä tahansa yhteiskunnallisesti tärkeä aktiviteetti joita tarjoavat usein kansalaisjärjestöt tai muut toimijat jotka tekevät yhteistyötä Columbia Roadin kanssa.

Dörren sai pian paikan ohjelmassa ja Sandra oli yksi ensimmäisiä Columbia Roadilaisia kokeilemaan verkostoitumista.

Luulen että kuulin “Good impact” ohjelmasta Columbia Roadin työhaastattelussa ja mietin silloin että tämä on hieno asia. Siitä tulee luonnollinen osa työtä olla mukana auttamassa yhteiskuntaa. On todella motivoivaa kun yrityksellä on tärkeää luoda arvoa myös yhteiskunnalle eikä vain liiketoiminnalle. Saat mahdollisuuden käyttää aikaa asioihin jotka saavat sinut ja muut voimaan hyvin.

Sandra on erikoistunut audiovisuaaliseen tuotantoon ja suunitteluun ja hän tuli Suomesta Espanjaan auttamaan ystävää julkaisemaan Fox ja National Geographic kanavat Pohjoismaissa. Tämä oli yhdeksän vuotta sitten ja tähän mennessä hänellä on ollut useampi eri työ uudessa kotimaassaan. Tänään hän toimii suunnittelijana Columbia Roadilla ja hänen laaja työnkuva sisältää myös konsultointipalveluja. Kun hän kuuli Dörrenistä hän oli innokas kokeilemaan ja piti mielessä että henkilö jota hän tapaa voisi jopa olla kollega tulevaisuudessa.

Rekisteröidyin Dörreniin koska minulla on monta ystävää joille on ollut haasteellista saada heidän osaamistaan vastaavaa työtä vaikka heillä oli ura ennen kuin saapuivat Suomeen. Halusin auttaa muita saamaan saamaan uusia kontakteja koska tämä oli se mikä auttoi minua löytämään uusia mahdollisuuksia.

Kuten monet muut Covid-19 pandemian aikana, Sandra ja hänen Dörren “match” piti tapaamisensa virtuaalisesti - heillä oli hauska ja rento puhelu. Sandran kanssa yhdistetty henkilö kertoi ammatillisesta taustastaan ja kokemuksista tähän mennessä ja he miettivät yhdessä miten hän voisi edetä. Sandra kertoi myös oman tarinansa ja siitä miten hän onnistui saamaan paikan Columbia Roadilla. Keskustelun aikana he huomasivat myös miten heidän tarinat ovat vain pieni askel toisistaan ja heillä oli siksi helppo samaistua. 

Keskustelimme siitä minne hän voisi lähettää hakemuksen, keneen hän voisi olla yhteydessä ja mitkä yritykset voisivat olla sopivia. Puhuimme myös työkulttuurien eroista Suomessa verrattuna meidän kotimaihin.”  

Tapaamisen jälkeen Sandra halusi levittää sana uudesta kontaktistaan ja mahdollisesti tavoittaa hänelle relevantteja yhteyksiä jakamalla postaus Dörren kokemuksesta ja uudesta kontaktista LinkedInissä. Tämä osoittautui hyväksi ideaksi.

Kyseinen LinkedIn postaus on saanut enemmän huomiota kun mikään muu postaukseni tähän mennessä. Ihmiset tykkäsivät ideasta ja yksi henkilö kommentoi että hän oli kuullut kansainvälisestä ammattilaisesta toisen henkilön kautta ja nyt halusi olla häneen yhteydessä. En tiedä miten tarina loppui, mutta oli kiinnostava olla osa prosessia!

Kokemuksensa perusteella Sandra kannustaa myös muita kokeilemaan LinkedIniä Dörren tapaamisten jälkeen. Nostamalla toisen henkilön profiilia jakamalla sitä voi jo auttaa jonkin verran. Vaikka ei olisikaan niin paljon seuraajia, kuten Sandran tapauksessa, tämä voi kuitenkin mahdollisesti avata jonkinlaisia tilaisuuksia.

Haluasisin myös lisätä ett Dörren tapaaminen ei pitäisin nähdä tehtävänä. Se on ystävällinen puhelu. Koska olemme joutuneet olemaan kotona oli hienoa saada mahdollisuus tavata uusi henkilö myös näinä aikoina. Ja et koskaan tiedä, voisit jopa tavata henkilö joka on kollegasi tulevaisuudessa.